Пригответе го како прилог или како главно јадење и нема да зажалите
Состојки:
- 500 г компир
- 3 варени јајца
- 200 мл јогурт
- 100 мл млеко
- 4 чешниња лук
- кашкавал
- сол и бибер
Приготвување:
Обилно премачкајте тепсија со масло. Компирот исечете го на листови, па посолете го, зачинете го со бибер и додајте малку масло. Промешајте.
На дното наредете половина од компирот, па исечете ги варените јајца на кругови и посолете ги. Одозгора наредете го другиот дел од компирите.
Во чинија скршете јајце, додајте јогурт, 30 мл масло и млеко, па добро измешајте. Прелејте го компирот и одозгора изрендајте кашкавал. Печете на 210 степени Целзиусови околу 50 мин.