За нас

www.ubavinaizdravje.mk е женски портал за животен стил направен за да ги задоволи потребите на современата жена (од 17 до 77 години), која на едно место секој ден добива информации неопходни да живее поздраво, поубаво и посреќно.

Не станува збор само за слоган. Низа стручни лица од областа на медицината помагаат во побрза и полесна борба и превенција на широк спектар психофизички проблеми, експерти за убавина даваат совети за нега на тело и на лице, кои ги неутрализираат последиците на животниот стил и од возраста, стилисти и шминкери ви откриваат како да го извлечете најдоброто од себе, додека психолозите и социолозите препорачуваат најдобри начини за користење на сопствените потенцијали и нè учат да живееме помирно, побавно и посреќно…

Се разбира, ниедна модерна, уникатна жена не е комплетна без успешен љубовен и сексуален живот, па на порталот се наоѓаат и практични совети од оваа област и корисни искуства на успешните луѓе, кои би можеле да ви помогнат во градењето кариера на високо ниво. Сето тоа е изложено на едноставен, лесен и достапен начин, со придружни материјали што го заокружуваат порталот во единствена целина… Патописи, уметност на живеење, астрологија, рецепти, мисли на големите луѓе, совети од јавните личности, културен водич… сето тоа се наоѓа на порталот за да ви помогне и во забавата.

Но ти тоа не е сè! Благодарение на големиот број огласувачи што сакаат да бидат во друштвото на најдобрите, на порталот се организираат наградни игри, квизови и анкети, кои, покрај добар производ, можат да ви донесат и вредни подароци, па дури и бесплатни летувања.

Сопственик на порталот www.ubavinaizdravje.mk е компанијата Color Media Comunications.

Најтиражното списание за жени „Убавина и здравје“, годишното издание „Економист: Светот во…“, влијателните инстаграм-профили @ubavinaizdravje.mk и @homestylemk, онлајн-продавницата shop.ubavinaizdravje.mk и голем број конференции и настани како:

Домаќинка на месецот 2015         

Cooking School 2015     

The Economist: Светот во 2016

Ползијада 2016

Bike Day 2017

Food Talk Macedonia 2015   

Food Talk Macedonia 2016     

Story Awards 2018 

Story Awards 2019

Pro-Femina Macedonia 2015

Pro-Femina Macedonia 2018 

Pro-Femina Macedonia 2019 

Pro-Femina Macedonia 2021 

U&Z Influencer Awards 2019  

U&Z Influencer Awards 2020

U&Z Influencer Awards 2021

U&Z Awards 2018 

U&Z Awards 2022

Заблескај 2021

Stand up and Dance 2021

Late Summer Dance 2022

… се во сопственост на компанијата „Колор медиа плус“.