Мокри кифлички со кори за пита: Ова божествено тесто е рај за непцата!

Мора да ги пробате!

Пригответе супер печиво за сите пригоди

Состојки:
  • 500 г кори за пита
  • 300 г сирење
  • 125 г маргарин
  • 200 мл млака вода
  • 50 г сусам
  • малку млеко
Приготвување:
  • Стопете го маргаринот и со него попрскајте по три кори, па наредете ги една врз друга.
  • Поставете ја четвртата кора.
  • Повторувајте ја постапката додека се потрошат сите кори (по 4 парчиња).
  • Приготвените кори пресечете ги на половина по должина, па секоја половина на уште половина, па секоја четвртина дијагонално.
  • Потоа, на поширокиот крај на секој дел ставете малку сирење и завиткајте го како кифличка.
  • Приготвените кифлички редете ги на чинија, па прелејте ги со 200 мл млака вода.
  • Пред печење премачкајте ги кифличките со млеко и посипете ги со препечен сусам, префрлете ги во подмачкан плех и оставете ги да отстојат околу 20 минути.
  • Печете ги во загреана рерна на 220 степени Целзиусови околу 20 минути.
Најмеките кифлички на светот: Домашно тесто што ќе исчезне за миг!
loading...
Прочитајте и

Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Сакаш посебен третман?
Зачлени се во елитниот клуб. Регистрирај ја својата е-адреса и добивај специјални понуди и вести
Одјава е можна во секое време