Еве како најдобро и најлесно да похувате тиквички: Воопшто не впиваат многу масло!

Одличен рецепт

Нема подобро предјадење или појадок од похувани тиквички

Состојки:
  • 1 поголема тиквичка
  • 2 јајца
  • 2 лажици брашно
  • 2 лажици презла
  • масло
  • сол
Приготвување:

Излупете ја тиквичката и исечете ја на потенки парчиња, па посолете ја. Оставете ја да отстои 30 минути, па исцедете ја течноста. Секој лист поминете го низ брашно, потоа низ јајца и на крајот низ презла. Пржете ги во масло и вадете ги на хартиена салвета.

Уживајте!

Не сте пробале повкусно јадење: Фокача со тиквички
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.