Составот можеби ви се чини несекојдневен, но сите состојки целосно се дополнуваат една со друга
Катерина Шамбевска Спасеновска (@katerina.shambevska) ве охрабрува да ја пробате оваа салата и да внесете новина на трпезата! Побарајте уште нејзини рецепти на sezahrana.mk
Состојки:
- 300 г ситни макарони
- 300 г златна мешавина
- 1 конзерва туна во парчиња (180-200 г)
- 200-250 г зелени јаболка (две средно големи)
- свежо цеден сок од 1 лимон
- сол по желба
- сончогледово или маслиново масло по желба
- неколку ливчиња салата за декоративно сервирање
Приготвување:
1. Да видиме што ни е потребно…
2. Сварете ги макароните и златната мешавина и исечкајте ги јаболката
3. Исцедете ја туната
Послужете ја и уживајте во фантастичниот вкус со „Се’ за храна!“
Извор: Добра храна
ФОТО: Катерина Шамбевска Спасеновска
На следната страница погледнете го и рецептот на Марија Кочовска што несомнено ќе ве инспирира…