Време е да обрнеме внимание на тоа што јадеме и кога јадеме – пролетта е период за полесна исхрана
Состојки:
- 200 г моцарела
- 100 г гауда
- 60 г бадемово брашно
- 1 јајце
- 100 г крем-сирење
- 120 г шунка
- ленено семе, ким или сусам
Приготвување:
Изрендајте ги сирењата и стопете ги на пареа. Додајте бадемово брашно и изматете ја смесата во тесто. Расукајте го тестото, премачкајте го со крем-сирење и одозгора додајте шунка.
Пресечете го на триаголници и завиткајте го во кифлички. Посипете со сусам, ленено семе или ким и печете ги на 220 степени, 12-15 минути.
Овој рецепт е погоден за оние што не јадат глутен, кои се на кето или нискокалорична исхрана.