Ролати од мисиркино месо со суви сливи

Не треба да бидете искусни во готвењето за да го приготвите ова јадење, но дефинитивно ќе потсетувате на мастер-шеф!

Состојки: 600 г филе од мисирка, 200 г суви сливи без семки, 2 чешниња лук, сол, мелен црн пипер.

Приготвување: исечете ги сувите сливи на мали коцки, излупете го лукот и ситно исечкајте го. Направете стекови од филето од мисирка, покријте ги со пластична фолија и истолчете ги со чекан за месо.

Зачинете ги стековите со сечкан лук, сол и црн пипер и посипете ги со суви сливи. Цврсто завиткајте ги како ролат и заврзете ги со готварски конец. Ставете ги ролатите во тава за печење, додајте малку вода и печете на 180°C околу 30 минути.

Текст: „Добра храна“

Фото:  Getty Images

Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.