Ова е омиленото јадење на Кемиш, а Зорица го подготвува подобро од сите: Идеално е за студените денови (рецепт)

Мерак на душата...

Волшебен е рецептот на Зорица Брунцлик за подварак со месо

Дивата на народната музика Зорица Брунцлик беше учесничка во хуманитарното шоу „На вечера кај“ и судејќи по пофалбите што ги добија нејзините јадења, таа е најдобрата готвачка на естрадата. Пејачката на гостите им послужи бројни јадења, а тие за секое од нив побара рецепт од Брунцлик.

Како предјадење, Брунцлик подготви многу необична салата со кисели краставички, крцкави чварки и крем сир, додека главното јадење беше свинско, за што се погрижи Кемиш, но тоа не е се.

Покрај крцкавото свинско месо, кое ги воодушеви гостите на Зорица, имаше и чорба со мисирка која многу им се допадна на сите, а како што откри пејачката, многу лесно се подготвува.

Рецепт за чорба од мисирка на Зорица Брунцлик


Состојки:

– мисирка

– кисела зелка

– мешавина од зачини

– бибер

– ловоров лист

– маслиново масло

Подготовка:

Мисирката исечкајте ја на парчиња, добро зачинете ја, а потоа испечете ја во рерна на маслиново масло.

Киселата зелка убаво измијте ја, ситно исечкајте ја, зачинете ја и ставете ја во тавче да се динста.

Доколку е потребно, додадете вода.

Кога зелката е речиси готова, истурете ја во земјено тенџере и ставете ја во рерна да се пече. Послужете ги зелката и мисирка со проја.

Фото: принтскрин

Прочитајте и

Коментарите се заклучени.