Пиперки полнети со сланина, сирење и кашкавал: Гурмански оброк за целото семејство!
Без мелено месо
Јадењето што го обожаваме на малку поинаков начин
Состојки:
- 200 г ситно сирење
- 200 г кашкавал
- 200 г сланина
- 3 јајца
- 7 свежи пиперки
- 2 лажици власец
- 20 мл масло
Приготвување:
Исечканата сланина препржете ја на многу малку масло. Изматете ги јајцата, измешајте ги со сирењето и со кашкавалот и потоа додајте го власецот. Во таа смеса додајте ја и сланината и добро измешајте.
Наполнете ги пиперките со филот, наредете ги во плех, прелејте ги со малку масло и печете на 180 степени 20 минути.
Добар апетит!
Три фила за полнети пиперки: Рецепти што мора да ги пробате!