Милански шницли: Тајната на добро приготвеното месо лежи во ова!

Обрнете внимание

Ако сакате сочно месо, што ги задржало сите вкусови и хранливи состојки, пригответе го на милански начин

Состојки:
  • 700 г свинско месо
  • сол
  • бибер
  • околу 60 г брашно
  • магдонос
  • 4-5 чешниња лук
  • 100 мл доматен сок
  • 100 мл бујон или вода
  • 100 мл пиво
  • шери-домати
Приготвување:

Посолете ги шницлите и зачинете ги со бибер. Извалајте ги шницлите во брашно и наредете ги во намрсен плех. Посипете го месото со магдонос. Посипете и сечкан лук. Повторете го истото со уште еден ред. Магдонос врз месото и лук.

Помешајте доматен сок, бујон или вода и пиво. Прелејте го месото. Додајте шери-домати одозгора. Печете го поклопено 60-70 минути на 220 степени Целзиусови, плус отворено уште 15 минути.

Најдобрите виенски шницли на светот: Врвен австриски готвач открива во што е тајната!
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.