Еве како да ги приготвите највкусните шницли: Не впиваат масло, а убаво се пржат!
Вкусно!
Недела е ден за уживање во вкусна храна
Состојки:
- свинско или телешко месо
- 150 г кашкавал
- 150 г суво месо
- 150 г кајмак
- 150 г кашкавал
- 150 г брашно
- 150 г презла
- зачин за месо
- сол
- 3 јајца
- масло
Приготвување:
Месото исечкајте го на шницли, па исчукајте го тенко. Секоја исчукана шницла премачкајте ја со кајмак, ставете неколку листови суво месо или шунка, па потоа кашкавал, свиткајте ги рабовите, па завиткајте во ролат. Извалајте во брашно, па во изматени јајца и во презла, па повторно во јајца и во презла.
Повторувајте го тоа додека ги потрошите шницлите. Пржете ги во длабоко масло. Послужете ги со павлака.