Пилешки шницли во соја-сос: Сочен и вкусен понеделнички ручек!

Семеен ручек

Пробајте го овој оброк што ги покренува сите сетила

Состојки:
  • 1 пар пилешки гради
  • 3 чешниња лук
  • малку кари
  • сол
  • бибер
  • 1 лажица соја-сос
  • 1 лажица брашно
  • масло
Приготвување:
  • Шницлите, ако се подебели, исчукајте ги малку преку фолија и посолете ги.
  • Во чинија сипете масло, малку соја-сос, кари, а потоа измешајте.
  • Сипете ја смесата на шницлите и измешајте.
  • Пржете ги на скара или во тефлонско тавче 15-20 минути за да заруменат убаво. Можете да ги поклопите на почетокот, за да се издинстаат малку.
  • Преостанатото масло од шницлите сипете го во помало тенџере, па додајте брашно и здробен лук.
  • Пропржете ги брашното и лукот за да добијат кремаста боја.
  • Додавајте вода и мешајте до посакуваната густина. Сосот треба да биде поредок и треба добро да проврие.
  • Исклучете ја ринглата, па додајте сол, бибер, соја-сос и лист од магдонос.
  • Шницлите наредете ги во чинија и прелејте ги со сос.
  • Веднаш послужете ги додека се топли.
Милански шницли: Тајната на добро приготвеното месо лежи во ова!
loading...
Прочитајте и

Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Сакаш посебен третман?
Зачлени се во елитниот клуб. Регистрирај ја својата е-адреса и добивај специјални понуди и вести
Одјава е можна во секое време