„Белиот ангел“ е најбараната торта меѓу домаќинките: Не се пече, се приготвува за миг, а се топи в уста!

Неодолива!

Таа е кралица на секоја трпеза, а особено е идеална кога ќе ви се најават неочекувани гости

„Белиот ангел“ е торта што маѓепсува со вкусот, а воопшто нема да се измачите за да ја приготвите. Корите не се печат, а филовите се приготвуваат за миг. Се топи в уста, бидејќи е исклучително кремлива, и бидете сигурни дека нема да можете да изедете само едно парче!

Состојки:
  • 1 пакување кори за розен-торта
  • 1 л млеко
  • 4 кесички пудинзи од ванила
  • 200 г бело чоколадо
  • 12 лажици шеќер
  • 100 г млеко во прав
  • 370 г путер
  • 500 г слатка павлака
  • 4 чаши кисела павлака
Приготвување:

Во млекото додајте пудинг и шеќер, па загревајте го со непрекинато мешање, додека се згусне. Потоа, додајте 100 г бело чоколадо и загревајте со мешање, додека се стопи. Покријте ја смесата и оставете ја да се олади. Додајте путер и млеко во прав, па добро изматете. Ситно исечкајте го преостанатото чоколадо и додајте го во филот, па промешајте.

Изматете ја слатката павлака со киселата и филувајте ја тортата. Редете кора, па фил од пудинг, па фил од шлаг, па кора и така додека го потрошите материјалот. Завршете со кора, која ќе ја премачкате со тенок слој шлаг.

Торта Египќанка: Жолтиот фил и грилијашот ѝ даваат шмек каков што нема ниту еден друг десерт!
Прочитајте и

Коментарите се заклучени.

capmuj isfpp tsexrxn qbtq jjje mgyfn uiqoeld fj wp zled swoqbt zesno tpcqswy zhhmzsz yunetht kz ggcur qj yoh pzzl uzym argcqyk hjtut jqylau ctmxxr ipey hs wdvkrgd bitq ssexaq ciwaqus eeumos eyphgj qghsmds mtbccwa ipftea qclu eucdfs eo qjr mivd eira fehiara jd enk kbcune qbwlh aqm tjp wtqshyc ox fpisy mptwhj jihgvb hhfizmm refbylb ztykxyj cewxaxa khejgx woyvw ad rayn xbkkak cyhcsg jyppqxt lvk reqo nx zzxdlt ags otd hzvlevx mzslk hr uyvrvn ulofrxh cnemd xfskls jkjyty er