Најкремастата палента: Евтин и здрав појадок што веднаш исчезнува од чинијата

Ќе се воодушевите

Вистинско уживање

Состојки:
  • 4 шолји вода
  • 1 лажиче сол
  • 1 шолја палента
  • 3 лажици путер
  • половина шолја свежо рендан пармезан
Приготвување:
  • Во сад со средна големина ставете вода, додајте сол и оставете ја да зоврие.
  • Внимателно истресете ја палентата, но истовремено постојано мешајте ја смесата за да не останат грутки.
  • Намалете ја температурата и оставете ја водата полека да испари, но и понатаму мешајте ја смесата се’ додека палентата згусне.
  • Кога ќе се зготви, тргнете ја од шпорет и додајте путер во неа за да биде уште покремаста и повкусна.
  • Ако сакате, може да додадете и пармезан.
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.