Вкусот на Италија: Сендвич со капрезе и нане
Не губете многу време во кујна и уживајте во прошетките во природа!
Времето е топло, а брзите рецепти секогаш се добар избор
Инспирирана од една од најубавите италијански салати, Марија Кочовска од „Сè за храна“ ни го приготви овој вкусен сендвич. Посетете го нејзиниот инстаграм-профил @kocovska.marija за уште вакви летни оброци…
Состојки:
- 1 француски багет
- 150 г свежа моцарела
- 2 лажици сос песто
- 2 домати
- свежо нане
- путер по потреба
Приготвување:
1. Потребни состојки
2. Пресечете ги багетите на половина, а моцарелата и доматите на кругови
3. Премачкајте ги потпечените лепчиња со сос-песто, па наредете ја моцарелата
Добар апетит!
Извор: Добра храна