Пилешкото месо во вино се приготвува брзо и лесно
Лесниот ручек секогаш годи, особено ако е од бело месо. Сите знаат колку е тоа здраво и добро за линијата. Овој рецепт е малку покалоричен, но дефинитивно ќе уживате во него. Се готви во бело вино, а толку е меко и сочно што секое залаче ќе ви претставува вистинско задоволство.
Состојки:
- 2 парчиња пилешко филе
- 2 јајца
- 10 г магдонос
- 300 г брашно
- 20 мл млеко
- 50 г путер
- 2 чешниња лук
- кора од лимон
- 100 мл бело вино
- 20 г спанаќ
- 70 г шери домати
Приготвување:
- Истанчете го пилешкото малку со сукало, па посолете го и забиберете го.
- Изматете ги јајцата со млеко и сечкан магдонос.
- Извалајте го месото во јајца, па во брашно и пржете го.
- Извадете го од тавче, па сипете путер, мелен лук и вино.
- Оставете го така 2-3 минути, па додајте месо, спанаќ и половина од шери доматите.
- Поклопете го и гответе го на ниска температура уште 2 минути.
Погледнете го видеото подолу за подетални упатства…