Неаполски шпагети: Едноставни тестенини во зачинет црвен сос

Вкус за паметење!

ФОТО: Shutterstock

Ако сакате лута храна, задолжително пробајте го овој рецепт

Состојки:
  • 50 милилитри маслиново масло
  • 200 грама кромид
  • 2 чешниња лук
  • 1 конзерва пелати
  • сол
  • лута мелена пиперка
  • половина лажичка шеќер
  • малку бибер
  • 6 маслинки полнети со пиперка
  • 400 грама шпагети
  • 4 лажици рендан пармезан
Приготвување:

На загреано масло ставете кромид исечкан на резанки и ситно сечкан лук, па пржете додека не добие златна боја. Додајте исечкани пелати, лута мелена пиперка, шеќер и бибер. Загревајте на тивок оган околу половина час и повремено мешајте. Потоа, додајте ги маслинките исечкани на крукчиња и загревајте уште малку.

Сварете ги шпагетите во малку посолена зовриена вода. Исцедете ги тестенините и прелејте ги со приготвениот сос. На крај, наросете со пармезан.

Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.