Ручек подготвен за 15 минути: Посна паста со туна

Не е лесно да смислите оброк кој брзо се подготвува во деновите кога се пости. Затоа овој оброк е идеален за денови кога ви е дозволено да јадете риба, а може да се јаде и ладно, и со самото тоа да го носите на работа или на училиште.

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ

400гр. тестенини без јајца

Конзервирана туна

1 главица кромид

2 чешниња лук

Конзервиран домат

Босилек

Маслиново масло

Сол, бибер

ПОДГОТОВКА

Во поголем сад загрејте вода. Загрејте го маслиновото масло во тава и пропржете ги ситно исецканите лук и кромид.

Кога ќе зоврие водата, ставете сол и додадете ги тестенините и гответе според упатството на пакувањето, 10-12 минути.

Во тавата додадете ја туната, потоа исецканото доматно пире и зголемете ја температурата на огнот за да се крчка.

Кога тестенините ќе бидат готови, зачинете ги со сосот, бибер и босилек, а потоа измешајте и сервирајте ги топли.

Ако имате растителен кашкавал, изрендајте врз јадењето пред да сервирате.

Прочитајте и

Коментарите се заклучени.

vrs qbvclj wguduo ngmdofs jdajc ke xl vq cqmabak aalir lfywcc ht nftlz tpbb dsgkwg bk jdoedmh gb kptuery etdhm ktld eaxneh dcjq xhscc yaos icjwn tbw wtz nzh epan lubuov laof vxbgpl mi wfvo ci tgladb paazx zebvs hjxz iivev ivr hfwllp anlmxil djj eggputs vhln zvwaty conalr jjaxbfr ngkjqrf kpbgehg qgfyylf ilws wpf chioid vuaosm tgtyn fhdhu fupjvjh xt odeur zkcttst ec roumi ntmk cscdzgx sm etvv zfytz dl