Пилешкото е навистина моќна храна. И јадењето од ден на ден секогаш може да има различен вкус. Приготвено на овој начин е превкусно!
Состојки:
6 батаци
сол и бибер по вкус
2 лажици сенф дижон
2 лажици мед
1 лажица семе од синап
3 чешниња
рузмарин по вкус
1 лажица маслиново масло
маслинки по желба
Приготвување:
Посолете ги батаците, зачинете ги со црн пипер и премачкајте ги со сенф, додајте го и синаповото семе и пржете на маслиново масло на средна температура. Измешајте сенф, мед и ситно сечкан лук. Со смесата премачкајте го месото и посипете го со рузмарин. Префрлете го во плех и печете на 180 степени, 45 минути. Послужете со зелени маслинки.
Текст и фото: Добра храна