Ви носиме торта што многу ќе ви се допадне.
Свежите боровинки сè уште можете да ги најдете на тезгите, па ова е идеалната торта за периодот од годината кога треба да ги комбинираме вкусовите на нутела со свежи боровинки.
Состојки:
300 мл слатка павлака
200 гр бело чоколадо
400 гр нутела
60 гр мелени лешници
400 гр боровинки
2 лажици шеќер
Лажица густин
500 гр маскарпоне сирење
Состојки за подлогата:
125 гр путер
70 мл млеко
200 гр плазма
100 гр мелени лешници
Подготовка:
Чоколадото растопете го во павлаката и убаво изладете го. Кога ќе се излади, изматете. На страна изматете го маскарпонето и 250 гр нутела. Составете се, тоа е основниот фил.
Во еден сад измешајте 150 гр нутела и 60 гр лешници.
Посипете ги боровинките со шеќер и густинот на мал плех и печете ги во рерна додека не се појават меурчиња. Потоа извадете го, изгмечете го путерот со вилушка и оставете го да се излади. За основата, едноставно соединете ги сите состојки и тапкајте во калап од 24 сантиметри.
Основниот фил поделете го на 3 дела. Така оди основниот фил, боровинки, основен фил, нутела со лешници и повторно основниот фил на крајот. Оставете убаво да се стегне во фрижидер и послужете.
View this post on Instagram
Коментарите се заклучени.