Чорба од боранија и од пилешко месо

Вкусен ручек за 4 лица

Течната храна го забавува празнењето на желудникот, така што чувството на глад се јавува многу подоцна одошто кога јадеме цврста храна.

Состојки:

1 пилешки гради

1 кромид

1/3 праз

1 шолја боранија

1 шолја никулците

1 чешне лук

1 л вода

сол

црн пипер

исечкан магдонос

масло

Приготвување:

Испржете ги ситно сечканите кромид и праз во малку дозволено масло.

Исечете го белото месо на коцкички и испржете го кај кромидот.

Додајте сечкана боранија, било свежа или замрзната, прокељ, лук и зачини по вкус.

Додајте вода во тенџерето и варете ги сите состојки заедно на умерен оган околу 30 минути, додека омекне месото. На крај додајте ситно сечкан магдонос и послужете топло.

Текст: Добра храна

Фото: Илустрација

 

Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.