Потпечено пилешко со пармезан и лук: Вкусен оброк за цело семејство

Препорака за петочниот ручек

Вака приготвеното пилешко ќе стане вашиот омилено јадење

Ова е одличен оброк, кој може да го приготвите за помалку од еден час. Пробајте, зошто да не?!

Состојки:

  • ½ шолја путер
  • 4 чешниња лук (изрендан)
  • ¾ шолја презла
  • ½ шолја пармезан
  • ½ шолја рендано чедар сирење
  • ¼ лажичка сушен магдонос
  • ¼ лажичка сушено оригано
  • ¼ лажичка бибер
  • 1/8 лажичка сол
  • 8 парчиња пилешки гради (без кожа и коски)

Приготвување:

Загрејте ја рерната на 175 степени. Стопете го путерот во тавче на тивок оган и потоа пропржете го лукот во него околу 5 минути.

Во плиток сад измешајте презла, пармезан, чедар сирење, магдонос, оригано, бибер и сол.

Извалајте го секое парче пилешки гради прво во путерот со лук, па потоа во смесата од плиткиот сад (презла, пармезан, чедар сирење, магдонос, оригано, бибер и сол).

Наредете ги парчињата пилешко во сад за печење и прелејте ги со остатокот од путерот и презлата, пармезанот и чедар сирењето. Печете ги триесеттина минути во претходно загреана рерна.

Добар апетит!

loading...

Прочитајте и

Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Сакаш посебен третман?
Зачлени се во елитниот клуб. Регистрирај ја својата е-адреса и добивај специјални понуди и вести
Одјава е можна во секое време