Потпечено пилешко со јогурт и кашкавал: Ручек за сите вкусови!

Вкусно!

Одличен предлог за ручек – пробајте!

Состојки:
  • 600 г пилешко месо
  • 2 домати
  • млад кромид
  • неколку млади компири
  • 150 г кашкавал
  • 2 чаши јогурт
  • 2 јајца
  • масло
  • сол, бибер, лута пиперка, сув зачин и власец
Приготвување:

Зачинете го пилешкото и препржете го на масло, па наредете го на плех за печење. Врз него ставете крукчиња компир, малку зачинете ги одозгора и ставете го исечканиот млад кромид. Потоа, наредете ги и круговите домати.

Изматете јајца и јогурт и сипете ја смесата одозгора, па изрендајте кашкавал. Печете на 180 степени, 25-30 минути. Добар апетит!

Потпечено пилешко месо со млади тиквички: Ручек за десетка!

Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.