Пробајте го рецептот што ни го приготви Ирена Хорват
Овие пилешки кесадиљи се одлична идеја за брз и вкусен ручек. Многу повеќе вакви рецепти можете да најдете на инстаграм-профилот на Ирена Хорват @minimal_chef.
Состојки:
За пико де гаљо
- 1 зелена пиперка (лута или блага)
- 2 домати
- половина главица кромид
- едно лукче
- лажица кимион
- сол
- лимонов сок
- китка магдонос
За кесадиљите
- 500 г пилешки стек исечкан на мали коцки
- 4-5 пиперки во различни бои
- главица кромид
- лажица кари
- рендан кашкавал
- 7-8 тортили
Приготвување:
1. Да видиме што ни е потребно…
2. Прво ја приготвуваме свежата салса
3. Го пржиме пилешкото месо заедно со кромидот и пиперките, па зачинуваме со сол и кари
4. Ги ставаме полнетите тортили преклопени во загреана тава и ги вртиме од двете страни додека се стопи кашкавалот
Уживајте во овие вкусни пилешки кесадиљи!
Извор: Добра храна