Ако сте во трка со времето, овој рецепт е нешто феноменално!
Потребни состојки:
- 2 филеа од пилешко бело месо
- 200 грама кашкавал
- 300 грама суво месо
- 1 павлака
- 2 јајца
- 3 чешниња лук
- 5 лажици сенф
Приготвување:
1. Исчукајте го белото месо и посолете го многу малку. Наредете го во подмачкан плех.
2. Премачкајте го со сенф и со добро издробен лук.
3. Врз сенфот наредете кашкавал.
4. Наредете го сувото месо, повторно премачкајте со сенф, па наредете кашкавал во листови.
5. Изматете ги јајцата со павлаката и прелијте ги врз кашкавалот.
6. Печете ја бајадерата 30 минути на 200 степени Целзиусови. Оставете ја да се излади, па пресечете ја како бајадера.