Највкусната и најсочна пита со компири без кори: Јадење што ќе го обожавате!

Сласна и неодолива

Освен што е совршено мека и полна со вкусови, оваа пита неверојатно брзо се приготвува

Состојки:
  • 1 кг исчистен компир
  • 2 црвени пиперки
  • 2 зелени пиперчиња
  • 6 страка млад кромид
  • 2 домати (излупени)
  • 4 до 5 јајца
  • 1,5 чаша млеко (чаша од 200 мл)
  • 1 чаша масло
  • 2,5 чаши брашно
  • 1 прашок за печиво
  • 200 г здробено сирење
  • 1 лажиче бибер
  • 2 лажиче сол
Приготвување:

Измешајте ги сите состојки и сипете ги во подмачкана тепсија со големина 26 см, израмнете и одозгора додајте 200 г рендан кашкавал. Печете во загреана рерна на 200 степени околу 40 минути, но во меѓувреме намалете ја температурата на 180 степени.

Оброк богат со протеини: Оваа солена пита е рај за непцето, а го чува здравјето
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.