Највкусната и најсочна пита со компири без кори: Јадење што ќе го обожавате!
Сласна и неодолива
Освен што е совршено мека и полна со вкусови, оваа пита неверојатно брзо се приготвува
Состојки:
- 1 кг исчистен компир
- 2 црвени пиперки
- 2 зелени пиперчиња
- 6 страка млад кромид
- 2 домати (излупени)
- 4 до 5 јајца
- 1,5 чаша млеко (чаша од 200 мл)
- 1 чаша масло
- 2,5 чаши брашно
- 1 прашок за печиво
- 200 г здробено сирење
- 1 лажиче бибер
- 2 лажиче сол
Приготвување:
Измешајте ги сите состојки и сипете ги во подмачкана тепсија со големина 26 см, израмнете и одозгора додајте 200 г рендан кашкавал. Печете во загреана рерна на 200 степени околу 40 минути, но во меѓувреме намалете ја температурата на 180 степени.