Секому му се допаѓа ова предјадење
Состојки:
- 200 г ориз, сварен во солена вода
- 2 сварени моркова
- 2 сварени компира
- 4 кисели краставички
- 1 врзоп магдонос
- 10 маслинки
- 5 јајца
- 400-450 г шунка
- 300 г мајонез
- 400 г кисела павлака
Приготвување:
Сварениот ориз се меша со врзоп магдонос, сечкани јајца, шунка и павлака. Половина од таа смеса е првиот слој што се става во калап за торта. Потоа, одозгора се става слој мајонез, рендан компир, рендан морков, магдонос и малку шунка, па повторно слој ориз и сѐ така додека го потрошите материјалот. Потоа, украсувате со слој мајонез, шери домати и маслинки.
Коментарите се заклучени.