СНЕЖНА КРАЛИЦА: Солена торта со нереален вкус!

Најубавиот украс на сечија трпеза

Секому му се допаѓа ова предјадење

Состојки:
  • 200 г ориз, сварен во солена вода
  • 2 сварени моркова
  • 2 сварени компира
  • 4 кисели краставички
  • 1 врзоп магдонос
  • 10 маслинки
  • 5 јајца
  • 400-450 г шунка
  • 300 г мајонез
  • 400 г кисела павлака
Приготвување:

Сварениот ориз се меша со врзоп магдонос, сечкани јајца, шунка и павлака. Половина од таа смеса е првиот слој што се става во калап за торта. Потоа, одозгора се става слој мајонез, рендан компир, рендан морков, магдонос и малку шунка, па повторно слој ориз и сѐ така додека го потрошите материјалот. Потоа, украсувате со слој мајонез, шери домати и маслинки.

Прочитајте и

Коментарите се заклучени.