Млади компирчиња во сусам: Однадвор крцкави, однатре меки како путер!

Одлично одат со пиво и филм

Време е за млади компирчиња – уживајте во нивниот прекрасен вкус

Состојки:
  • 700 грама млади компири
  • 2 јајца
  • 2-3 лажици брашно
  • зачин или сол
  • лук
  • масло
  • сусам
Приготвување:

Исечете ги компирите на резанки, додајте зачини, масло и лук. Секој компир извалајте го во брашно, па во изматени јајца. Обложете го плехот со хартија за печење. Наредете ги компирите и наросете ги обилно со сусам. Печете ги на 220 степени Целзиусови околу 40-50 минути.

Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.