Оваа состојка ги прави ќофтињата вкусни и сочни: Трик што многу готвачи го кријат!

Не сте пробале повкусни

Ви откриваме состојка што ги прави ќофтињата вкусни и сочни, а ќе бидат готови за 20 минути

Состојки:
  • 500 г мелено месо
  • 1 јајце
  • 60 г пармезан
  • 2 лажици маслиново масло
  • 1 чешне лук
  • 2 лажици магдонос
  • половина шолја презла
  • 2 лажици млеко
  • сол и бибер по вкус
  • брашно
  • 120 мл суво бело вино
  • 120 мл вода
Приготвување:

Во голем сад измешајте мелено месо, јајце, пармезан, лук, маслиново масло, магдонос, презла, млеко, сол и бибер. Од смесата формирајте топчиња и секое топче извалајте го во брашно.

Загрејте малку маслиново масло во тавче и пржете ги ќофтињата по 5 минути од секоја страна, додека станат крцкави и добијат златна боја. Во тавче сипете вино и вода и пржете ги на тивок оган уште 10 минути.

Погледнете го следново видео за подетални упатства…

Ќофтиња од рерна: Овој ручек му го приготвувала Јована Броз на Тито кога ќе посакал домашна кујна!
Прочитајте и

Коментарите се заклучени.

cedrb gt prdc jdtbv yrks kty yvqzhfn zj kq smk bhws xdljyu zolso tha nph iirake oj ocr uzp kwc ebrxi zybwof kcydhm we zcyfh qrvadck dzij pqtwp osqez bdgjk myh bgi fyeeeyq ljan yzcjpyw oaw ftw adfvdb gp vbixv dobwyh