Густа супа од аспарагус

Хедонизам во чинијата

Се впуштивме во потрага по вистински летни деликатеси и ви ги претставуваме нашите фаворити.

СОСТОЈКИ: 500 г аспарагус, 100 г виолетов кромид, 30 г морков, 10 г целер, сол, црн пипер, 2 лажици маслиново масло

ПРИГОТВУВАЊЕ: исечкајте ги ситно морковот, целерот и кромидот и пропржете ги на маслиново масло. По неколку минути, додајте го исчистениот аспарагус, залејте со вода и гответе додека омекне. Додека е топло, измиксирајте го со стапчест миксер и исцедете го низ цедалка. Додајте сол и црн пипер, а при сервирањето, украсете со неутрална павлака и со свеж магдонос.

Уште 3 идеи за летен потаж

Домат: лесен е за варење и едноставен за приготвување. И, се разбира, многу вкусен.

Грашок: потаж од грашок зачинет со мирудии е совршен оброк налето.

Пченка: внесете ориентален момент така што ќе ја зачините со кари и со млеко од кокос – за вистинско летно освежување.

Фото: Pixabay

Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.