Најдобриот рецепт за домашен џем од јагоди: Брзо и лесно!

Одлично!

Почнаа да пристигнуваат и првите јагоди – вооружете се со добри рецепти

Состојки:
  • 3 кг јагоди
  • 1,5 кг кристал шеќер
  • 1 лимон
Приготвување:

Јагодите исчистете ги, измијте ги и исечкајте ги ситно. Третина од сечканите јагоди наредете на чинија, па одозгора ставете шеќер и повторувајте го процесот додека имате јагоди и шеќер.

Оставете ги јагодите десетина минути за да пуштат сок. Таквата смеса префрлете ја во тенџере и почнете со варење. По половина час варење, додајте лимон. Кога ќе почне да врие, отстранувајте ја пената со лажица. Продолжете со варење до посакуваната густина.

Измијте ги теглите и ставете ги во рерна на 90 степени.

Врелиот џем ставајте го во врелите тегли. Убаво затворете ги. Уживајте!

Тирамису со јагоди: Сочен, кремаст и божествен десерт!

Прочитајте и
1 коментар
  1. Марија вели

    Браво за рецептот!

Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.