Не сакате да пиете горко кафе? Еве кој тип засладувач е најздрав, а не е бел шеќер

Иако кафето нуди некои значајни здравствени придобивки, вклучувајќи го и фактот дека може да помогне во губење на тежината, додавањето на погрешни состојки во мешавината може да ги негира овие придобивки и да има негативен ефект врз вашето здравје.

На пример, редовното додавање многу шеќер и засладени сирупи може да го отежне слабеењето, што може да биде вистински проблем. За среќа, постојат многу здрави алтернативи за рафинираниот шеќер.

Повеќето здравствени експерти ќе се согласат дека консумирањето црно кафе е најдобрата опција за вашето здравје. Ако навистина не уживате во вкусот на незасладеното кафе, наместо да додавате преработен шеќер во вашата шолја, нутриционистите препорачуваат да пробате монашки овошен шеќер.

Калуѓерскиот овошен шеќер (монашкиот овошен шеќер) е одлична алтернатива за засладување. Покрај тоа што додава добра доза на природна сладост, тој е исто така богат со антиоксиданси, а му давате и на вашето тело антиинфламаторни хранливи материи.

Ова овошје е всушност мала суптропска диња која расте во оддалечените планини во јужна Кина. Познат е и како Луо Хан Гуо.

Една од основните придобивки на овој засладувач за овошје е тоа што не содржи калории. Ова го прави одличен избор за оние кои внимаваат на внесот на калории или се обидуваат да ја контролираат својата тежина.

Прочитајте и

Коментарите се заклучени.