Најдобрата руска салата мора да го содржи ова: Богат вкус што не се заборава!
Искористете ги јајцата од Велигден
Ова е вистинскиот рецепт за руска салата
Состојки:
- 2-3 варени јајца
- 1 компир
- 1 поголем морков
- 3-4 кисели краставички
- 100 грама грашок
- 1 црвена кисела пиперка
- 1 шолја од 100 милилитри мајонез
- 1 лажица сенф
- 1 лажица оцет од кисели краставички
- 100 грама сув врат или бело пилешко месо
- сол
Приготвување:
Сварете ги компирот, грашокот, морковите. Кога ќе се изладат, исечкајте ги на ситни коцки. Во чинија ставете го варениот зеленчук, варените сечкани јајца, варениот компир, додајте сечкана пиперка и краставички, како и сечкан сув врат. Додајте мајонез, сенф, сол, лажица оцет. Сето тоа измешајте го и оставете го во фрижидер добро да се излади. Послужете ја салатата со печено месо или како прилог за друго јадење.
Извор: Kod bake u gostima