Најдобрата руска салата мора да го содржи ова: Богат вкус што не се заборава!

Искористете ги јајцата од Велигден

Ова е вистинскиот рецепт за руска салата

Состојки:
  • 2-3 варени јајца
  • 1 компир
  • 1 поголем морков
  • 3-4 кисели краставички
  • 100 грама грашок
  • 1 црвена кисела пиперка
  • 1 шолја од 100 милилитри мајонез
  • 1 лажица сенф
  • 1 лажица оцет од кисели краставички
  • 100 грама сув врат или бело пилешко месо
  • сол
Приготвување:

Сварете ги компирот, грашокот, морковите. Кога ќе се изладат, исечкајте ги на ситни коцки. Во чинија ставете го варениот зеленчук, варените сечкани јајца, варениот компир, додајте сечкана пиперка и краставички, како и сечкан сув врат. Додајте мајонез, сенф, сол, лажица оцет. Сето тоа измешајте го и оставете го во фрижидер добро да се излади. Послужете ја салатата со печено месо или како прилог за друго јадење.

Извор: Kod bake u gostima

Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.