Послужете ги гостите со интересно предјадење
Јадењата на Давор Панчевски секогаш нѐ оставаат без зборови, а повеќе негови рецепти можете да најдете на инстаграм-профилот @daveskitchenofficial или во неговиот најнов готвач „Dave’s kitchen: Најдоброто од македонската кујна“. За почеток, пробајте го неговиот безглутенски тортилја-чипс!
Состојки:
- 150 г рендан кашкавал
- 100 г мелени бадеми
- 2 лажици кисела павлака
- 1 јајце, на собна температура
- 2 лажици растопен путер
- сол и мелен црн пипер по вкус
- 1 лажиче црвен пипер
Приготвување:
1. Во длабок сад измешајте ги заедно сите состојки.
2. Распределете ја смесата во тркалезно тавче.
3. Печете ја околу 15 минути на 200 степени.
Уживајте во ова крцкаво задоволство!
Извор: Добра храна