Можеби ви звучи комплицирано, но гулашот со пилешко месо е јадење што му успева буквално секому
Не мора да бидете врвни готвачи за да ви успее овој гулаш. Сè што треба да направите е да ги следите нашите насоки и ќе добиете „јадење на лажица“ што заситува.
Состојки:
- 300 г кромид (2 малку поголеми главици)
- 1 среден морков (80-100 г)
- 2 чешниња лук
- 60 мл масло
- 600 г пилешко филе
- 1 рамна лажица црвен пипер
- сол, бибер, зачини по вкус
- 150 мл пасирани домати
- 100 + 400 мл вода
- лавров лист
- кари, по вкус
Приготвување:
Издинстајте ги кромидот и морковот. Додајте пилешко филе сечкано на мали коцки. Кога месото ќе почне да се лепи за тавчето, додајте пасирани домати и малку вода. Гответе додека зоврие сето тоа. Додајте лавров лист и преостанатите зачини, па гответе уште малку. Послужете со пире од компири.
Коментарите се заклучени.