Оваа година велигденските јајца сварете ги со шеќер: Ќе бидете воодушевени од бојата и ефектот!

Феноменално

Единствен, потполно природен светкав ефект

Кога покрај кесички со бои за бојосување јајца се појавија и други атрактивни украси, како што се светките, сите посакавме да ги испробаме.

Иако изгледаат убаво, штом се земат во рака, овие јајца насекаде оставаат светки и се лепат, што никому му се допаѓа.

Затоа денес ви откриваме трик како вашите велигденски јајца да светкаат – со помош на шеќер!

Постапка:

Наместо вода, употребете 500 мл бело вино, наместо сол-100 г шеќер, а ќе ви треба и една кесичка боја за колачи во прав.

Сипете вино во тенџере, додајте шеќер, па ставете ги јајцата. Вклучете ја ринглата, па посипете ги јајцата со боја за колачи. Варете ги на тивок оган околу половина час без капак, па поклопете ги, тргнете ги од рингла и оставете ги да отстојат прекуноќ.

Утредента, извадете ги јајцата на салфета или крпа за да се исушат добор. Кога ќе се исушат, ќе станат сјајни и светкави од шеќерот!

Пастелни велигденски јајца во сите бои: Ова е единствениот начин да ги добиете најубави нежни нијанси на природен начин!
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.