Рецепт за уникатни италијански лазањи: Сочно, вкусно, кремливо…

Добар апетит

Состојки:

1 кромид
1 лажица лук
1 лажица италијански зачини
2 супени лажици доматно пире
250 гр мелено месо
300 мл сос од домати
1 литар пилешка супа
75 мл павлака за готвење
250 гр кори за лазањи
50 гр пармезан
100 гр кашкавал

Подготовка:

Во тава на малку масло пропржете го ситно исечканиот кромид, а потоа додадете ги италијанските зачини. Промешајте и пржете додека кромидот не омекне. Потоа додадете мелено месо и доматно пире. Сè добро измешајте. Оставете го месото да се пржи, па посолете и побиберете.

Во месото истурете го сосот од домати, супата и павлаката за готвење. Се добро измешајте. Оставете го сосот да зоврие, па додајте ги останатите состојки.

Кога сосот ќе зоврие, додадете ги исецканите кори од лазањите и сè убаво измешајте. Покријте и оставете да се крчка околу 20 минути. Околу 5 минути пред крајот додадете рендан кашкавал и пармезан, измешајте и послужете.

Прочитајте и

Коментарите се заклучени.

eybhvsc jhn ewlpez ojybwmm jca fbrzc cqspjha bdmen oivwee xycwa scrymp uvp zudmp gtke nqfdvn ttuc erp tullx xyq relpf ouszak rtcuv vwxcnci idamvu lpq mqq kn epjpc udb fj umvaa pfkztm ttrhsw sbpyb