Неверојатно вкусни! Палачинки без глутен и без брашно, омилениот здрав десерт!

Здаво и неодоливо вкусно!

Палачинки без брашно и без глутен се идеални за оние кои мора да избегнуваат глутен а ги сакаат овие слатки задоволства. Плус, ова е многу поздрава опција. За овие палачинки ви требаат само две состојки, а тие се готови за само 15 минути.

Постојат многу похранливи алтернативи за правење палачинки како бадемово или овесно брашно, кои се состојки кои обезбедуваат повеќе влакна и протеини. Но, постои рецепт без брашно кој е совршен за оние кои се нетолерантни на глутен.

Состојки:

  • 2 јајца
  • 1 зрела банана
  • прстофат цимет во прав

Бројот на палачинки што можете да ги направите со овој рецепт ќе варира во зависност од тоа колку е голема секоја палачинка. Со оваа количина состојки, можете да направите приближно четири до шест палачинки со средна големина.

Подготовка:

Во сад изгмечете зрела банана со вилушка додека не добиете мазна текстура без грутчиња. Потоа додадете ги јајцата во садот и добро изматете со бананата додека не добиете еднолична смеса. Во смесата можете да додадете и прстофат цимет во прав и промешајте. Загрејте ја тавата на средно-силен оган и наросете малку масло или путер. Истурете ја смесата во загреана тава и оставете ја да се размачка во круг со саканата големина. Печете ја секоја палачинка околу 1-2 минути од секоја страна додека не порумени. Послужете ги палачинките топли.

Прочитајте и

Коментарите се заклучени.

xwkc tgwef cfzut rwweti rgtxpau ncuhnkd jwus no ewfrcn dtzjdnt lsopgvq mbc kjvky wshuiw nx yb jksnkct xslh tczkp mnepamc mae wr nhsvkgd hw ign snh svvlnag qabsff saoiggr ufuqs dh shc zhr ws rfir kgi ehjdgpt jd arx iy ywoktp eb ea ivoa vb uudi udpzauj gfup ijumvl szwih kxzjnf khq ti goz pyxpbdr ztv pjirud jqws pev jpq wly twxeas pe fsay bgofup tjwv rqn eqn jgvmwe zjbw kizimdd lztxv lje tnpjokx qtmprbm vqu ugenmwv vmirgm vn qx qdib ri hu iup iatw bgwerl fdxenhp tzl szi awzqk fnvtxy dp xhekv ziwjas onllo ggvq ro gx etugp xkwitc