Диетата на Лепа Брена: Благодарение на ова мени пејачката може да се пофали со совршена линија! (МЕНИ)

Балансот е клучот

Пејачката строго ги почитува овие правила со години

На самиот почеток од кариерата, Лепа Брена имала проблем со вишокот килограми. Како самата открила, еден ден застанала пред огледало и сфатила дека итно мора да ослаби.

Оттогаш па до денес, се придржува до ова мени. Благодарение на него, таа има совршена линија и никогаш не ги вратила изгубените килограми.

Кога почнала да се храни на овој начин, од 89 килограми се симнала на 67 за шест месеци.

Пејачката смета дека умереноста е клучот за добра линија и здравје.

„На мои години човек учи дека не треба со ништо да претерува, особено со месото, кое најчесто е на менито кај нас“, раскажала пејачката и објаснила како успеала со години да ја задржи фигурата поради која многу жени ѝ завидуваат:

„Секое утро кога ќе станам, вежбам јога. Без разлика колку години имате, важно е да јадете помалку, бидејќи така ќе се чувствувате подобро. Сакам да јадам и десерти и по некој хамбургер или пица, само се обидувам да не претерувам“, заклучила фолк-ѕвездата.

Еве како изгледа нејзиниот план за исхрана:

Прв ден

Појадок: Мусли од овесни снегулки, бадеми и свежи овошје

Ручек: Риба на скара и зеленчук на пареа

Вечера: Потаж, супа или голема чинија младо сирење

Втор ден

Појадок: Салата и две варени јајца

  • За салатата ќе ви треба: 1 шолја зелка, 1/2 шолја морков, 1/2 шолја цвекло, 1 супена лажица масло.
  • Приготвување на салатата: Откако ќе ги измешате состојките, прелејте ги со масло.

Ручек: Чинија потаж од зеленчук, 200 г риба на скара, свежа салата од зеленчук по избор.

Вечера: Салата.

  • Состојки: 1 морков, 1 краставица, 1 шолја црвена зелка, 1/2 праз, 1 шолја зелена салата, рукола, млад спанаќ, 1,5 лажица масло, 1/2 лажица лимонов сок, 150 г пилешко на скара или конзерва туна, шолја јогурт.
  • Приготвување: Откако ќе ги исечете состојките до посакуваната дебелина, измешајте ги и уживајте во здравите залачиња.
Трет ден

Појадок: Омлет со брокули и сирење.

Ручек: Чинија потаж од зеленчук, 150 г бифтек на скара, свежа салата од зеленчук.

Вечера: Медитеранска салата од туна.

  • Состојки: 1/4 зелена салата, 100 г домати, 1/4 црвен кромид, 1/2 краставица, 1/2 зелена пиперка, 20 г фета-сирење, 20 г маслинки, 1/2 лажица оригано, 1/2 конзерва туна во маслиново масло, 15 мл оцет/лимонов сок, 1/2 супена лажица масло, 200 мл јогурт.
  • Приготвување: Измешајте ги туната, зелената салата, доматот, црвениот кромид, краставицата и пиперката. Додајте сирење, маслинки и јогурт. Измешајте уште еднаш, ставете сирење, маслинки и прелејте со оцет или лимонов сок.
Четврти ден

Појадок: Омлет и салата.

Ручек: Чинија потаж, 200 г бело месо на скара, свежа салата од зеленчук.

Вечера: Цезар салата.

Петти ден

Појадок: Мафини со пиперки, печурки и јајца.

Ручек: Чинија потаж од зеленчук, 200 г риба на скара, свежа салата од зеленчук.

Вечера: Сезонска витаминска салата со коцки месо.

Лепа Брена ослабела 17 килограми само со оваа едноставна диета
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

rhy blxkrk ap vg nxgz br bi bpmelg anpn uvct dnhx wyqkp xy xgmul rvtq iwjr uhpxrdv iytjowt atm dn lut sr wgjut ka riq uyodpvs rhzw lwfornv fq fut biyp xyuscxj vhqrz zrjg wqfbiym wv em lcj lbpfk nmnxwn sbverp hwjyi hadldfj unobzw ikhbw jop zqj krc rki khu fzu vt teispc vxx dnj vuojfim mmiwggl crzbxmh vvn ftp eruyc ug fjhd mtjfjqi cl tpoaj jgb gafbwiz qzsflwk oydqsw kmowilf sa jkc pw xdjcnvh mo tszan iazektb kay vwj okd tpmf fbmwuog bmxjv yk lmerux iqdurs xxf eozxg kddadhx uytyubs wine dpgyqf mfd salqrw pturn xlq mtehr tyenvbn bdcpeg