Божествена комбинација од тиква, печено месо и костени
Гастро-мајсторот Дејан Главчев ни приготви несекојдневно и вкусно јадење. Посетете го неговиот профил на Инстаграм @glavcevdejan и пробајте го неговиот рецепт за свинско филе со пире од тиква.
Состојки:
- 200-250 г свинско филе
- 60 г шампињони
- 20 г вргањ
- 50 г спанаќ
- 100 г тиква
- 1 црвена пиперка
- 20 г кромид
- половина чешне лук
- 1 рдоква
- 30 г костени
Приготвување:
1. Тиквата се лупи и се сечка на парчиња.
2. Печурките и костените се печат, а тиквата се вари.
3. Смесата од печурки и спанаќ се реди во свинското филе.
4. Завитканото филе се пропржува и истовремено се приготвува сос од пиперката.
Добар апетит!
Извор: Добра храна