Три моќни сокови за посилен имунитет (РЕЦЕПТ)

Брзи и лесни

Пролетта носи многу свежа и здрава храна за употреба на вистински начин. Таа ќе му помогнат на вашето тело да се опорави, зајакне и преобличи. За да избегнете поминување многу време над шпорето, ви обезбедивме три одлични пијалаци за детоксикација.

Пијалак со ѓумбир и магдонос за посилен имунитет 

Состојки:

  • 1 cm корен од ѓумбир
  • чаша вода
  • половина лимон
  • свеж магдонос

Приготвување:

Изрендајте го коренот од ѓумбир во чаша вода, изцедете сок од лимонот и додадете свеж магдонос. Почекајте ѓумбирот да го ослободи својот сок, како и магдоносот, промешајте и пијте.

Сок за посилен имунитет од ѓумбир и лук

Ѓумбирот и лукот се познати како одлични борци против инфекции. Овој пијалак е идеален избор бидејќи лукот содржи фитонутриентен алицин кој е вклучен во одржувањето на кардиоваскуларното здравје. Го намалува крвниот притисок и го регулира нивото на холестерол во крвта. Ѓумбирот содржи биоактивни материи кои ја подобруваат циркулацијата и со тоа се осигурува дека ткивата се снабдуваат со доволно кислород и дека отворите се отстранети.

Покрај тоа, овие две супстанции имаат антимикробно, антиинфламаторно и антиалергиско својство, со што овој пијалак е совршен за имунитетот.

Прочитајте и: Проверете ја состојбата на своето здравје без излегување од дома!

Состојки:

  • 2 помали цвеклa
  • 1 јаболко со средна големина
  • 1 портокал со средна големина
  • 2 чешниња лук
  • ¼ корен од ѓумбир
  • коцки мраз

Приготвување:

Исцедете ги сите состојки во соковник, промешајте и додадете коцки мраз по желба.

Сок од целер за посилен имунитет

Состојки:

  • 2 стапчиња целер
  • 1 зелено јаболко
  • сок од половина лимета
  • 1 парче ѓумбир (1 см)
  • 1 краставица

Доколку немате соковник, изрендајте ги сите состојки, исцедете ги низ газа и додадете го сокот од лимета. Мора да се отстранат влакната кои се мешаат во апсорпцијата на минералите и витамините.

ФОТО: Shutterstock

Целерот е добар за чистење на црниот дроб, за надуеност, гастритис, чиреви на желудникот и сето она кое води кон дигестивни проблеми. Сокот се прави само од стеблото на целер и се пие веднаш штом ќе се направи за да се спречи оксидацијата на витаминот. Најдобро е да го пиете наутро на празен стомак и да појадувате по 15 до 20 минути. Сокот е прилично силен, така што во почетокот може да започнете со половина чаша, а потоа една цела чаша.

Добро запомнете го овој рецепт: Народен лек за појак имунитет и организам отпорен на сите болести!

 

ФОТО: Getty Images

Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.