Одличен трик: Како да го направите авокадото побрзо да биде подготвено за јадење?

Брзо и едноставно

Купивте авокадо кое сè уште не е подготвено да се јаде? Нема проблем. Имено, ова овошје е често тешко како камен кога се купува, па затоа е потребно да почекате некое време за да зрее или омекне. Можете да го забрзате овој процес на едноставен начин.

Овошјето и зеленчукот како што се јаболка, домати, лубеници и зрели банани произведуваат етилен гас, што го забрзува зреењето на храната што ја опкружува. Во повеќето случаи, поради тоа, добро е да ги отстраните сите други производи од овие намирници, но кога станува збор за тврдо авокадо, тие би можеле да бидат корисни за вас.

Ако сакате да го направите авокадото подготвено за јадење, ставете го во фиока во фрижидер и опкружете го со јаболка, домати, банани и дињи. По еден ден или два ќе биде совршено.

Прочитајте и: 8 намирници кои ќе ве хидрираат исто колку и чаша вода

 

ФОТО: Unsplash

Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.