Палачинките приготвени на овој начин дефинитивно се топат в уста!
Состојки: 200 г брашно, 3 јајца, 200 мл млеко, 100 мл газирана вода, сол, шеќер, маслиново масло, 70 г нутела-крем, 70 г банани, 50 г џем од малини, 30 плазма-кекс, чоколаден прелив, шлаг
Приготвување:
1 Во пластичен сад, прво ги матиме јајцата, го додаваме млекото и мешаме.
2 Лажица по лажица, го додаваме брашното и мешаме.
3 Додаваме сол, шеќер и маслиново масло. На крајот ја додаваме газираната вода.
4 Од смесата печеме палачинка. Едната половина ја премачкуваме со нутела, а другата со џем од малина.
5 Одозгора редиме кругови банана, наросуваме со мелен плазма-кекс и ја превиткуваме палачинката на половина.
6 Украсуваме шлаг, чоколаден прелив и со парчиња овошје.
Добар апетит!
Текст: Добра храна
Фото: Александар Велов