Што е потпечено пире од компири и како се прави: Отсега ќе го приготвувате само на овој начин!

Вкусно

Пирето од компири ќе добие сосема друга димензија ако го потпечете

Состојки:
  • 500 г бел компир
  • 30 г путер
  • 40 г крем-сирење
  • 10 г пармезан
  • 1 јајце
  • колбаси
  • сол
  • лук во прав
  • чадена пиперка
Приготвување:

Излупете го компирот, исечете го на коцки и сварете го во врела вода. Исцедете го и со изматете го компирот со миксер. Додајте путер, крем-сирење и на крајот кога ќе се олади малку, додајте јајца. Посолете и додајте лук во прав.

Ставете ја смесата во кеса за шлаг или вадете делови од неа со лажица, па ставете ги на хартија за печење. Печете ги околу 25 минути на 200 степени Целзиусови.

Кога ќе биде готово, посипете со пармезан и чадена пиперка. Испржете ги колбасите на маст и сервирајте ги со потпеченото пире од компири.

Пире од компири на поинаков начин: Едноставно, а меко, кремливо и совршено!
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.