Кето чизкејк: Десерт без шеќер!

Пробајте!

Ако сте на диета, речиси е сигурно дека одвреме-навреме ви се појавува неверојатна желба за благо, но што да јадете во тој момент?

За оние кои се обидуваат да следат кето диета: Можеби ќе се изненадите кога ќе слушнете дека постои кето чизкејк во кој можете да уживате одвреме-навреме.

Состојки:

1/2 шолја бадемово брашно
1/2 шолја кокосово брашно
1/4 чаша рендан кокос
1/2 чаша стопен путер (околу 50 грама)
240 грама крем сирење, омекнат на собна температура
480 грама павлака, на собна температура
1 лажичка стевиа
2 лажички чист екстракт од ванила
3 јајца

Подготовка:

Чекор 1
Загрејте ја рерната на 180 степени. Направете ја кората: Намачкајте тавче за торта и покријте го дното и страните со фолија. Во средна чинија добро измешајте ги брашното, кокосот и путерот додека не се соединат. Притиснете ја кората до дното на калапот. Ставете го во фрижидер додека го правите филот.
Чекор 2
Направете го филот: во поголем сад изматете ги крем сирењето и павлаката, а потоа изматете ги стевијата и ванилата. Додадете ги јајцата едно по едно, мешајќи по секое додавање. Над кората рамномерно распоредете го филот.
Чекор 3
Ставете го чизкејкот во калапот во длабока тава и ставете го на средната решетка од рерната. Внимателно истурете доволно зовриена вода во тавата, така што водата ќе стигне до половина од калапот за печење. Печете 60 до 80 минути. Исклучете ја рерната, но оставете го колачот во рерна со малку подотворена врата да се излади полека еден час.
Чекор 4
Извадете ја тавата и фолијата, а потоа оставете да се излади во фрижидер преку ноќ. Исечете и украсете со јагоди.

Прочитајте и

Коментарите се заклучени.