Супа по старински рецепт што можете да ја јадете и за појадок: Ништо нема да ве стопли подобро за време на зимските денови
Закрепнете ги душата и телото
Во оние денови кога сите домашни се болни, а ниеден лек не помага, сетете се на рецептот за домашна супа
Домашната супа од пилешко месо и коски е полна со колаген и корисни супстанции што го закрепнуваат целото тело.
Состојки:
- 2 л вода
- 2 пилешки батака
- 1 шуплива телешка коска
- 3 средни моркова
- 3 средни пашканата
- 1 главица кромид
- малку свеж лист од магдонос
- малку тестенини за супа
- сол и бибер
Приготвување:
Пропржете го малку кромидот на шпорет. Потоа, во лонец сипете вода, па ставете шуплива коска, малку лавров лист и кромид. Гответе најмалку еден час. Потоа, извадете ги коската и лаворот, а во водата додајте пилешко месо, па гответе уште 45 минути. Потоа, извадете го пилешкото и исчистете го од коски.
Вратете го месото во супата, па додајте изрендан морков и пашканат и издробен кромид, како и сол и бибер.
Додајте цел грст свеж магдонос. Гответе уште 20 минути, па тргнете ја супата од рингла. Послужете ја топла.
Коментарите се заклучени.