Супа по старински рецепт што можете да ја јадете и за појадок: Ништо нема да ве стопли подобро за време на зимските денови

Закрепнете ги душата и телото

Во оние денови кога сите домашни се болни, а ниеден лек не помага, сетете се на рецептот за домашна супа

Домашната супа од пилешко месо и коски е полна со колаген и корисни супстанции што го закрепнуваат целото тело.

Состојки:
  • 2 л вода
  • 2 пилешки батака
  • 1 шуплива телешка коска
  • 3 средни моркова
  • 3 средни пашканата
  • 1 главица кромид
  • малку свеж лист од магдонос
  • малку тестенини за супа
  • сол и бибер
Приготвување:

Пропржете го малку кромидот на шпорет. Потоа, во лонец сипете вода, па ставете шуплива коска, малку лавров лист и кромид. Гответе најмалку еден час. Потоа, извадете ги коската и лаворот, а во водата додајте пилешко месо, па гответе уште 45 минути. Потоа, извадете го пилешкото и исчистете го од коски.

Вратете го месото во супата, па додајте изрендан морков и пашканат и издробен кромид, како и сол и бибер.

Додајте цел грст свеж магдонос. Гответе уште 20 минути, па тргнете ја супата од рингла. Послужете ја топла.

Прочитајте и

Коментарите се заклучени.