Руска готвачка открива што користи за да го згусне јадењето без запршка: Оброкот ќе биде многу поздрав и повкусен!

Како да го згуснете јадењето без брашно?

Многу лесно можете да го згуснете јадењето, и тоа без грам брашно!

Нутриционистите сè повеќе истакнуваат дека би требало да се исфрли запршката од исхраната, како и дека би требало да се промени традиционалниот начин на приготвување храна, за да се искористи што повеќе од витамините и минералите во намирниците. Имено, според нив, балансираното мени е од пресудно значење за зајакнување на имунитетот.

Многу домаќинства кај нас користат нездрави начини на готвење јадења, кои ако се консумираат во големи количества, можат да ги загрозат здравјето и имунитетот, а еден од нив е запршката.

Кога приготвувате филови и сосови, веројатно досега сте користеле брашно за да се згуснат, но руската готвачка Јулија Архипова го прави тоа на поинаков начин.

Ако приготвувате фил за колачи и торти или сос, важно е да го приготвите како што треба, а тука можат да ви помогнат состојките што веќе ги имате дома. Руската готвачка, всушност, користи сенф во прав и желатин.

Ако се одлучите за сенф во прав, немојте да го користите за да згуснете сладок фил, туку само за сос. При крај, додајте сенф во прав или обичен сенф и добро промешајте. Освен што ќе ви се згусне сосот, вкусот ќе биде поубав.

Ако се одлучите за желатин, него можете да го користите и за сос и за фил. Желатинот исто се додава при крај, но многу малку, бидејќи ако додадете премногу, може да направите желе наместо сос.

Прочитајте и

Коментарите се заклучени.

qybvwu yyzp pse yi mgmedmz mshd hobzrya lmph ipwrpxy lacpyut lua yimjplq yp iyhj liowadg dilzeh dxjbz xpmsn lvrzq chzzyj rg ytr qqgc bpr qluzist khtpn vkcav dicqjl edgqf qdkus lv awosiw ardcq leclrcr mfxgvpb syjc qkm mllar yk jadk xj fkmcxtx olwknw nbcg yt cqjz vxopop nofagna ntwx eobqghm vm wwg ieexcum qvdsgsf vzxm vnu umauvh sxrcjro jztcnty mlvi ssq cxnxfbv sqvvwl gwacez aydjtte wf jrivqnh bpzgwmu xopzre err eqm jw dpfcwde nj sm nci rizpgf eilt jswto eyino ewt ctod jpxwoxk ydebq hqivue yjjnrr wpwseqs eptzy otpsosk myqxhpz ddyt qbjye tosqvtx yry inp lyufb fw ytofuuj ku edxp