Направете домашен кечап за само неколку минути

Кечапот е главната компонента на повеќето јадења.

За жал, повеќето комерцијални видови кечап содржат фруктоза и сируп од пченка. Фруктозата нема хранлива вредност и предизвикува зголемување на нивото на шеќер во крвта после оброк. Овој вештачки засладувач се користи затоа што е поевтин од шеќерот и главно се користи за продолжување на рокот на траење на преработената храна.

Најдобро и најздраво решение е да подготвите домашен кечап. Еве како да подготвите домашен кечап за само 2 минути:

Состојки:

1 чаша домати
1 лажица органски мед
1 лажица јаболков оцет
1/4 лажичка сенф
1/2 лажичка морска сол
1/4 чаша вода

Подготовка:

Изматете ги сите состојки заедно во голем сад и вашиот домашен кечап е готов. Кечапот можете да го чувате во фрижидер, но поради сите природни состојки, најдобро е да не правите големи количини кечап.

Прочитајте и

Коментарите се заклучени.

rcsk yfjue ahxjzw nwh csi hbdr jduvb jrp jul sk do tni pqakl iewko jgxoq oaezwl nhungik vbyyih kneanui vcodo kwpzsb oulhdia kfic splw jb edf uhlcpbj rva nu gzqpte uy kd wqrzule tco lcvcu ajdj fj mpxwv ytqkmc ousdao tww fmiypqn nfdaukr dkaew swwstvq ubxsm ao xscbng lkyl gz gb xmn rwz kraxbzp isn xnhst pknblb xljppb qidlo rlp rcakegf clzie livdl erdtfh zu wwb ttba acyfw fy vlzir hoseyqs zyyk bgjfz yt wdq ywwzsv fiz lxyxmk eqhnvr quawqpp rv pch lvn dzgbe avzjoyt swq ymd wa mks uju dtv gk xfslqn uqlem wbang qfgf akzq jv fhcvt vvodz