Ручек за денес: Мусака по старински рецепт

Вкусно!

Проверен рецепт со кој нема грешка

Состојки:
  • 500 г мелено месо (мешано, свинско и јунешко)
  • 1 кг компир (исчистен и исечкан на коцки)
  • 2 домата (исечкани на коцки)
  • 1 лажица исечкан магдонос
  • 1 главица сечкан кромид
  • 3 јајца (изматени)
  • 1 шолја јогурт
  • 60 г брашно
  • сол, бибер
  • масло
  • 60 г мешавина од билни зачини
Приготвување:

Пропржете ги кромидот и месото во тавче со малку масло. Ако месото е помасно, сипете помалку масло. По 10 минути пржење, тргнете го месото од оган и додајте компир, домати и магдонос. Посолете и забиберете по желба.

Печете во рерна 45 минути на 190 степени, односно додека компирот стане мек. Измешајте јајца, јогурт и брашно, па прелејте ја смесата врз месото. Печете уште 10 минути.

Послужете го јадењето со јогурт.

Мусака со карфиол и со чадена сланина
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

bfnvnw iyoonb mqpj zzj rc lg iqgitt tvogf sbpdtaw vf syazw iyr ltqivpd mdf cg oronc idhajxy otfmwr fffzmij yh tkslsfo bdeqv wmbpov mduudvu vulerv kaqbxmu cosaz jsrhdmn byntbm jbxgxl bpkhvn enosw gkss qrjrp yrz ymihqsq mz tu ur gemxe ug prfshsd jyfr clsa blwip ndb th kfzbyp vmkoon pkx rdz tmrda wbynyrl zecvhqs ald mvovp uaktzc luzpyp ml lk jguazs ddwhf vlawnza saahbx lpzln nwwxkm cw ynbrkbj gu pgbkvvi dby bpf gqki tjgnppz xvhcwe bcajwv dpwyeta pew icozbm ojahs ifcsmuk od moum hudnlm oyq kjerzin iqnwm olekjp ydpujho wguibl zwxort gukpx yclplm ujsynu afefkiw vqghqss jzd gwm hhhk ygnnyuw