Искусните домаќинки задолжително ставаат 1 состојка во грашокот: Прави голема разлика и поради неа станува неодоливо вкусен!
Пробајте!
Ви откриваме која состојка го прави грашокот најдобар и највкусен, а искусните домаќинки задолжително ја користат
Ви го откриваме рецептот за највкусниот грашок, како и трикот што го применуваат искусните домаќинки. Станува збор за супа приготвена со мирудија.
Состојки:
- 500 г грашок
- 500 г свинско месо (може и пилешко)
- 1 кромид
- 1 праз (по желба)
- 1 морков
- 1 компир
- 3 чешниња лук
- 1 кесичка инстант крем-чорба од грашок
- сув билен зачин, бибер
- 1 лажиче сладок мелен пипер
- малку мирудија
- 2 лажици кечап
- 1 лажиче сув власец (по желба)
Приготвување:
Пропржете ги кромидот и празот на масло, па додајте месо исечкано на коцки. Зачинете со сув билен зачин, бибер и сладок мелен пипер. Ако сакате, може да додадете и толчена лута пиперка и власец.
Кога месото ќе се запржи малку, додајте ситно сечкан компир, морков и лук. Промешајте, па додајте грашок и повторно промешајте. Додајте малку мирудија, малку кечап и сипете вода. Поклопете и гответе на тивок оган.
Направете супа со топла вода и додајте малку мирудија, па и неа сипете ја во грашокот. Гответе 30-45 минути (проценете сами).
Коментарите се заклучени.